Kαλώς Ήρθατε...

....στο διαδικτυακό σπιτικό μου...
Ο λόγος δημιουργίας αυτού του Blog είναι να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις,ανησυχίες,κάποιες χειροποίητες κατασκευές (η τελευταία μου μανία είναι να φτιάχνω σκουλαρίκια και δαχτυλίδια από υγρό γυαλί αλλά.....θέλω να επεκταθώ τώρα και στον πηλό...), συμβουλές διακόσμησης χώρου,κάποιες συμβουλές προκειμένου να γίνει η ζωή μας ευκολότερη, συμβουλές ομορφιάς και γιατί όχι και συνταγές μαγειρικής....
Να είστε ήσυχες...πρώτα θα τα δοκιμάζω εγώ,μετά θα σας τα συστήνω ή θα σας αποτρέπω,ποιος ξέρει...
Φυσικά οι ιδέες μπορεί να μην είναι καθαρά δικές μου αλλά να βοηθήσει η εμπειρία ζωής κι ό,τι έχω ακούσει από φίλες και γνωστές και μου έχει φανεί χρήσιμο..
Ελπίζω η παρέα μας να μεγαλώσει σύντομα και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μας να είναι ευχάριστη και εποικοδομητική!!

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μάσκα ομορφιάς

Έχει χρόνια που την κάνω γιατί είναι σούπερ ενυδατική και με μηδενικό κόστος.. Άλλο ένα καλό ότι δεν χρειάζεται να πας ούτε μέχρι το περίπτερο..
Ποιος δεν έχει σπίτι του γάλα και μέλι;;
Παίρνουμε λοιπόν δυο κουταλάκια του γλυκού μέλι,τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι ή βαζάκι από κρέμα που τελείωσε και αραιώνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα..
Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας είτε με τα δάχτυλα είτε με ένα πινέλο -αν έχουμε- ,το αφήνουμε 8-10 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό..
Ναι ...θα λάμπετε...δεν θα είναι ιδέα σας..

Χειροποίητα κοσμήματα..

Τώρα που έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο (άτιμη ανεργία) αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά,με παλιά και αγαπημένα χόμπι,που κάποια στιγμή λόγω έλλειψης χρόνου ...και διάθεσης ίσως...είχα παραμερίσει..
Χειροποίητες κατασκευές,ζωγραφική,κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων...
Μμμμμ...μάλλον θα ξεκινήσω από αυτό...
Αύριο το πρωί αγορά πηλού ειδικού για κατασκευή κοσμημάτων...Παρακαλώ πολύ όποιον και κυρίως όποια ασχολείται με αυτό το αντικείμενο και μπορεί να μου δώσει πληροφορίες όπως πχ από πού μπορώ να προμηθευτώ πηλό,κουπ πατ για σχέδια, πινέλα, κρίκους δαχτυλιδιών,κορδέλες, χάντρες και τα σχετικά...
Μένω σε μια επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας που αν και μεγάλη,η αγορά είναι περιορισμένη και ίσως κάποιες φορές οι τιμές είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις τιμές των μαγαζιών των πολυκαταστημάτων που υπάρχουν στις μεγαλουπόλεις..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..