Kαλώς Ήρθατε...

....στο διαδικτυακό σπιτικό μου...
Ο λόγος δημιουργίας αυτού του Blog είναι να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις,ανησυχίες,κάποιες χειροποίητες κατασκευές (η τελευταία μου μανία είναι να φτιάχνω σκουλαρίκια και δαχτυλίδια από υγρό γυαλί αλλά.....θέλω να επεκταθώ τώρα και στον πηλό...), συμβουλές διακόσμησης χώρου,κάποιες συμβουλές προκειμένου να γίνει η ζωή μας ευκολότερη, συμβουλές ομορφιάς και γιατί όχι και συνταγές μαγειρικής....
Να είστε ήσυχες...πρώτα θα τα δοκιμάζω εγώ,μετά θα σας τα συστήνω ή θα σας αποτρέπω,ποιος ξέρει...
Φυσικά οι ιδέες μπορεί να μην είναι καθαρά δικές μου αλλά να βοηθήσει η εμπειρία ζωής κι ό,τι έχω ακούσει από φίλες και γνωστές και μου έχει φανεί χρήσιμο..
Ελπίζω η παρέα μας να μεγαλώσει σύντομα και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μας να είναι ευχάριστη και εποικοδομητική!!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Λικέρ Πορτοκαλιού

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα στο blog μου..Ήταν ένα δύσκολο διάστημα για μένα και επειδή δεν μου είναι πολύ εύκολο να εξωτερικευομαι, έκανα αυτό που ξέρω-και που δεν το συνιστώ-κλείστηκα στον εαυτό μου. Πέρασε καιρός πολύς λοιπόν,πολλά πράγματα άλλαξαν,Δόξω τω Θεώ προς το καλύτερο.Συνεχίσουμε.Η μόνη επιλογή. Σήμερα,λοιπόν,μετά από τόσο καιρό,ήθελα να επιστρέψω στο blog μου με μία συνταγή εύκολη,οικονομική και -ελπίζω- γευστική!! Ο λόγος.για το λικέρ πορτοκάλι που ετοίμασα την προηγούμενη εβδομάδα και θα γευτώ στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων.
Συνταγή λίγων υλικών,προετοιμασία εύκολη.Βασικά και τα δύο για μένα.Ο χρόνος που απαιτείται ώστε να "δέσει" λίγο με βρίσκει ανυπόμονη αλλά και πάλι,η σκέψη ενός παρασκευασμένου από μένα  λικέρ,παραμονή Χριστουγέννων με φίλους,οικογένεια ή -γιατί όχι-με τον εκλεκτό της καρδιάς μου με βάζει σε μια γλυκιά αναμονή και ανυπομονησία.

Υλικά:
Βάζο που κλείνει αεροστεγώς
2 πορτοκάλια μη κερωμένα
700ml τσίπουρο
500ml εμφιαλωμένο νερό
4 ξυλάκια κανέλας
12 ξυλάκια γαρίφαλου
500 gr ζάχαρη


Το βάζω μας πρέπει να είναι  πλυμένο με ζεστό νερό και αποστειρωμένο.Το βάζουμε στους 150C με ανοιχτό το καπάκι για περίπου μισή ώρα.Προσοχή! Αφαιρέστε το πλαστικό γύρω από το καπάκι και βοηθάει στο να κλείσει αεροστεγώς το βάζο!Μετά,αφού έχουμε πλύνει καλά τα πορτοκάλια,τα κόβουμε στη μέση. Καρφώνουμε πάνω σε κάθε μισό πορτοκαλιού από τρία ξυλάκια γαρίφαλου και τα βάζουμε στο βάζο.Ρίχνουμε την ζάχαρη,τα ξυλάκια κανέλας,το τσίπουρο και το νερό.Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε μέρος χωρίς υγρασία και φως.Μετά,εξασκούμαστε στην αρετή της υπομονής και δεν το ανοίγουμε αν δεν περάσουν τουλάχιστον 30 μέρες...Μόνο το κοιτάμε και κουνάμε το βάζο μας προκειμένου να λιώσει η ζάχαρη. Όταν περάσουν οι μέρες,το ανοίγουμε,στο στραγγίζουμε με τουλπάνι και το βάζουμε σε μπουκάλι της προτίμησής μας. Εγώ διάλεξα απλό γυάλινο μπουκάλι με φελλό. Έχει πολλά σχέδια,καθώς επίσης και χρώματα,αλλά εγώ το φαντάστηκα απλό,με μια όμορφη ετικέτα που θα φτιάξω εν καιρώ.

Εύκολη συνταγή και οικονομική. Έχω διαβάσει πώς αντί για τσίπουρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό οινόπνευμα.Βέβαια αν έχετε κανέναν φίλο ή θείο ή παππού που βράζει τσίπουρο,δεν έχετε να χάσετε τίποτα να ζητήσετε από κείνον!!Και για αντάλλαγμα ετοιμάστε ένα λικεράκι και για 'κείνον!!
Καλή επιτυχία κορίτσια...Μόλις ετοιμαστεί το δικό μου θα σας δείξω φωτό!!

Εύχομαι να είστε όλες καλά και υπόσχομαι πώς θα τα πούμε και πάλι σύντομα!! :)